Elevationsseng guide: Find de bedste elevationssenge online

Elevationssengene bliver mere og mere populære i Danmark, og det er der mange gode grunde til. Er det vigtigt at få den helt rette støtte til kroppen, og elsker du at læse en god bog eller se tv i sengen, så er bør du stærkt overveje at investere i en elevationsseng. I denne guide kommer vi ind på de mange gode årsager til at købe en elevationsseng. I en elevationsseng er det muligt at justere både fodenden og hovedenden på mange forskellige måder. Det gør at du kan få den helt rigtige position når du ser tv, og hvis du har hævede ben, så kan du mindske smerterne. Læs videre i vores guide, og få nærmere besked om hvorfor elevationssengene er så populære nu.

Se elevationssenge på tilbud her

Det er som sagt blevet meget populært at købe en elevationsseng til soveværelset. Grunden til at du skal købe en elevationsseng er dog ikke at naboen har en. Det er det rigtige valg for rigtig mange, men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med at det nødvendigvis er det rigtige for dig. Vi har taget et kig på hvornår elevationssengen er det helt rigtige valg af seng. Til sidst vil vi komme med nogle rigtig gode bud på hvilken elevationsseng du kan købe online, og få mest muligt for dine penge. Det er muligt at købe elevationssenge i en fornuftig kvalitet fra cirka 5.000 og opefter, og det som i høj grad afgøre prisen er om den har en god madras og topmadras, hvor stor en seng (enkeltseng eller dobbeltseng?) og sidst men ikke mindst det som adskiller elevationssengene fra andre kvalitetssenge, nemlig hvor god en motor den har.

Venus No. 1 elevationssengen var den mest populære elevationsseng hos Bedre Nætter. Du kan se den her.
En elevationsseng gør det endnu bedre at læse i sengen!

 Derfor skal du købe en elevationsseng

Du tænker sikkert over om du er en af dem som får noget ud af at investere i en elevationsseng. Der er rigtig mange personer som vil få en masse ud af at vælge en elevationsseng frem for de mere klassiske senge som boxmadras og kontinentalsengene. Mange tænker udelukkende på gamle mennesker, når de tænker på hvem der bør anskaffe sig en elevationsseng, men rigtig mange i alle aldersgrupper vil faktisk nyde godt at investeringen. Grunden til at de fleste tænker ældre personer, når de tænker elevationsseng, er at de kan modvirke nogle af de ting som ofte kommer med alderen, som f.eks. uro i benene og rygproblemer. Hvis du lider at uro i benene, så er det bedste middel ganske simpelt at hæve benene. Dette kan i teorien løses med en pude, men i løbet af en nat, så ligger den helt sikkert ikke som den burde om morgenen når du vågner. Selvom du har fodenden hævet på elevationssengen, så kan du ligge lige som du har lyst til, og på den måde få en meget bedre søvn.

En elevationsseng sikre bedre vejrtrækning ved forkølelse og mindsker snorken

Der er dog mange andre gode grunde til at overveje at købe en elevationsseng. Det kan f.eks. være at du eller din partner snorker. Hvis du hæver hovedet en anelse så kommer der en lille smule mere ro på, og det mindsker derved snorken. Det helt samme gælder i de tilfælde hvor du eller din partner er forkølet. Du får ganske simpelt forbedret din søvn ved at have hævet hovedet en lille smule.

Et perfekt sted at se fjernsyn eller læse en god bog

Har du et fjernsyn installeret i soveværelset? Hvis du elsker at se tv inden du skal sove, så er det perfekte sted at gøre det fra en elevationsseng. Det samme gælder hvis du godt kan lide at nyde en god bog under dynen. Modsat den normale seng, så slipper du for at dine arme falder i søvn, da du ikke skal hæve armene i en anstrengende position når du læser.

En elevationsseng er et godt sted at sove for en gravid kvinde

En bestemt gruppe mennesker, som får noget ud af at have en elevationsseng er gravide kvinder. Gravide har ofte vand i benene og problemer med halsbrand. Hvis kvinden ligger med hævet hoved og med hævet ben, så minimeres begge dele gevaldigt. En ekstra bonus er at når der så endelig er kommet en lille guldklump til verden, så er elevationssengen et fantastisk sted at ligge og amme eller give flaske.

Guide: derfor skal du vælge at købe en elevationsseng

  • Du får en bedre søvn ved rygsmerter
  • Den modvirker uro i benene
  • Du sover bedre hvis du er forkølet
  • Modvirker snorken
  • Perfekt til dig som læser i sengen
  • Eller har tv i soveværelset
  • Bedste valg af seng for gravide

Vælg en elevationsseng med den rette fasthed

På samme måde som med andre typer af senge, så er det stadig det vigtigste at vælge den helt rette masdras. Den nok største faktor for at vælge en type af madras frem for en anden er din vægt, men derudover er det klogt at tænke over hvordan du sover. Ligger du på ryggen, sover du på siden eller måske på maven? Hvis du sover meget på ryggen, så skal din madras være hårdere end hvis du ligger på siden.

Du kan tage udgangspunkt i følgende når du vælger hvor fast og hvilken type fjedre der skal være i madrassen:

  • Du bør vælge pocket fjedre og medium fasthed, hvis du vejer under 80 kg
  • Du bør vælge pocket fjedre og en fast fasthed, hvis du vejer mellem 80 kg og 95 kg
  • Du bør vælge multipocket fjedre og en fast fasthed, hvis du vejer over 95 kg

Vælg en elevationsseng med en god motor

Uden en motor der virker, så er elevationssengen nærmere en kontinentalsseng. Det er derfor essentielt at du vælger en med en motor som kan holde lige så længe som sengen. Dertil er det en god ide at vælge en som er så støjsvag som muligt, specielt hvis der er mere end en person i soveværelset, så du ikke risikere at vække ham/hende hvis du lige gerne vil justere stillingen.

De bedste elevationssenge du kan købe online

Vi har fundet to elevationssenge, hvor du får god dansk kvalitet, og hvor prisen er usædvanlig skarp i forhold til hvad du får for pengene. Hvis du vælger en af disse senge, så tør jeg godt at sige at du får en super komfort og en elevationsseng som kan give dig en fantastisk nattesøvn i mange år frem.

Du kan se en liste over andre muligheder end de to nævnte lige her

Lav pris og høj komfort: Jupiter No. 1

jupiter_elevation_doubleDu behøver ikke at have vundet i Lotto for at få en god elevationsseng. Det er Jupiter No. 1 et fantastisk eksempel på. Der er arbejdet med de forskellige detaljer i sengen, og du får en lavere pris end hvad kvalitet normalt ellers koster. Det er en elevationsseng med pocketfjedre, og de er inddelt i 5 komfortzoner, hvilket samlet giver dig en rar søvnoplevelse hver eneste nat, hvor de enkelte dele af din krop får den rette støtte. Det betyder groft sagt at du får en tilpasset højere fasthed hvor der er brug for det. Der medfølger en valgfri topmadras i høj kvalitet, og du kan enten vælge memory skum eller en latex topmadras. En enkeltseng koster cirka 9.000 kroner.

Du kan se den nuværende pris på Jupiter No. 1 elevationssenge lige her

En fantastisk elevationsseng og det oplagt valg hvis du har rygproblemer: Venus No. 1

Den mest populære elevationsseng i 2014

venus_boxelevation_no4_180x200Venus No. 1 koster IKKE 50.000 kroner, men hvis man har prøvet den så kunne man sagtens blive snydt og tro det. Den er nemlig fuldt på højde med de helt dyre elevationssenge på markedet. Du får en faktisk komfort! Noget af det som gør den til noget ekstra er at man har valgt at at have hele 3 lag af fjedre i sengen. Det betyder at der både er fjedre i selve bunden, og du ovenpå også har en vendbar springmadras. Springmadrassen er også lidt udover det sædvanlige. Den er med et unikt højdeforskudt system af fjedre, der er med til at give alle steder på kroppen en helt perfekt støtte. Senge i Venus serien er polstret med latex mellem fjedrene, hvilket gør at du får ekstra god støtte, og noget som specielt folk med rygproblemer bør vælge. Alt i alt er der mange grunde til at dette var den mest solgte seng i 2014 hos Bedre Nætter, og med stor sandsynlighed vil blive det igen i 2015.

Du kan se den nuværende pris på Venus No. 1 elevationssenge lige her